logo

Top 7 najboljih barova na svetu

Šta je one što čini bar najboljim? Da li je to super atmosfera, neverovatan enterijer, veštine barmena, odlična lista pića? Ako se mi pitamo sve navedeno, i više od toga. Jednostavno, to su mesta o kojima jedva čekaš da ispričaš prijateljima i predložiš im da se naredni put baš tamo nađete. Dok nestrpljivo čekamo novu rang listu najboljih svestskih barova predstavljamo ti trenutnih top 7 na svetu koji ti garantuju nezaboravno iskustvo. Ukoliko se zatekneš u gradu u kome se nalazi neki od njih mi ti savetujemo da obavezno nađeš vremena da ih posetiš.

 

7. Florería Atlántico, Buenos Aires, Argentina

Izvor: www.likealocalguide.com/buenos-aires/floreria-atlantico

Florería važi za jedan od najboljih barova u Južnoj Americi. Ovaj kosmopolitski podrumski bar definitivno izmešta zabavu iz centra Buenos Airesa na stare dokove argentinske prestonice. Poznat je po isticanju onoga što je dobro i vredno pažnje u Argentini, a lista pića definitivno slavi američke i španske barmene koji su se doselili u Argentinu, džin koji Englezi i Holanđani vole, rum sa Kube, andaluzijski šeri...

 

Vebsajt: Floreria

 

6. Kwānt, London, Velika Britanija

Izvor: instagram.com/kwantlondon

Ime ovog bara „Kwānt“ izvedeno je od engleske reči za neobično. A ovaj bar je upravo takav. Čim zakoračiš u njega tansportovaće te u drugo vreme, drugu klimu. Svojim izuzetnim koktelima učiniće da se osećaš kao da si na piću sa Hemfrijem Bogartom u Kazablanki.

 

Vebsajt: Kwānt

 

5. Tayēr + Elementary, London, Velika Britanija

Izvor: instagram.com/tayer_elementary

Kada se otvorio 2019. ispunio je, a čak i prevazišao, sva moguća očekivanja. Ovaj bar kreiran je iz dva dela. Prvi, Elementary, je jednostavan prostor sa prozorima od poda do plafona, u koji ćeš prvo zakoračiti. A onda, iza betonskog zida, dočekaće te Tayer. Sa velikim kvadratnim barom u centru, Tayer nudi neverovatan izbor koktela. U njemu kreativnost jednostavno nema granica.

 

Vebsajt: Tayēr + Elementary

 

4. Atlas Bar, Singapur

Izvor: instagram.com/atlasbarsg

Kada uđeš u ovaj bar lako ćeš pomisliti da je baš ovo mesto ono na kome Betmen vreba. Uostalom, zgrada u kojoj se Atlas nalazi je napravljena po uzoru na Art Deko hotele i obično se naziva Gotam. Sa listom od preko 1.300 različitih džinova, ovaj bar poseduje možda i najbolju kolekciju alkoholnih pića na svetu.

 

Vebsajt: Atlas Bar

 

3. The Clumsies, Atina, Grčka

Izvor: www.theclumsies.gr

Iako sada važi za važno mesto globalne bar zajednice, slava nikada nije promenila ovaj bar. I dalje je poznat po toplom atinjanskom gostoprimstvu koje uvek najviše pažnje poklanja bitnim stvarima – kvalitetu hrane na tanjiru i piću u čaši. Smešten je u gradskoj kući u centru grada i odiše domaćinskom i prijateljskom atmosferom.

 

Vebsajt: The Clumsies

 

2. Dante, Njujork, SAD

Izvor: www.dante-nyc.com

Sa tradicijom koja traje više od jednog veka, Dante je oda njujorškom gostoprimstvu, ali i njegovoj budućnosti. Njegove uredne bele pločice i italijanski stil uokviruju celodnevnu atmosferu – ovo je mesto na kome možeš da popiješ kafu, da bi te zatim zavelo domaćim testeninama, a onda ti otkrilo neverovatno listu Negronija. Dante je ujedno i najbolji bar u Severnoj Americi 2020. godine.

 

Vebsajt: Dante

 

1. Connaught Bar, London, Velika Britanija

Izvor: instagram.com/theconnaught

Teško je pronaći bar bilo gde u svetu koji svoju izuzetnost prikazuje na toliko lak način, kao što to čini ovaj bar. Trik ovog hotelskog bara je to što ne juri za trendovima već iz godine u godinu napreduje polako i uravnoteženo. Blistavi kubistički enterijer uokviruje bar kao pravo umetničko delo, a sve to upotpunjuje topla usluga i besprekorni kokteli. Mi ti predlažemo da prvo probaš fenomenalni Magnetum, miks viskija i šerija, po kome je ovaj bar poznat.

 

Video: Connaught Bar - Video

 

Vebsajt: Connaught Bar